Parhaat lainatarjoukset saat kilpailuttamalla lainasi - Laina-Apteekki

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Laina-Apteekin Asiakaspalvelu auttaa arkisin 09-16 chatissa.

Halvin lainatarjous ei aina ole paras – kilpailuta lainasi kätevästi netissä!

Paras lainatarjous löytyy kilpailuttamalla. Lainojen vertailu netissä on helppoa ja nopeaa.

Elämä ei aina mene käsikirjoituksen mukaan. Eteen voi tulla odottamattomia tapahtumia, jotka muuttavat elämäämme joko hetkellisesti tai pysyvästi. Usein muutokset vaikuttavat myös talouteen.

Yllättäviä menoja varten pankkitilillä olisi hyvä olla jonkin verran säästöjä. Puskurirahaston avulla muutoksiin voi reagoida ilman, että arki ja talous menevät niistä sekaisin. Jos säästöjä ei kuitenkaan ole, yllättävät menoerät voi rahoittaa lainalla. Lainaa haettaessa kannattaa vain muistaa, että ainoastaan kilpailuttamisella on mahdollista löytää edullisin ja itselle sopivin lainatarjous.

Laina-Apteekin lainalaskuri on helppo ja nopea tapa aloittaa lainanhaku heti tänään:

Millainen on hyvä lainatarjous?

Lainamarkkinoilla on tarjolla useita erilaisia kulutukseen tarkoitettuja lainatuotteita. Kulutusluotto on käsitteenä laaja ja sisältää niin osamaksurahoituksen, pienemmän pikavipin kuin pitkäaikaisemman joustoluotonkin. Luotto voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton. Kaikilla lainoilla on omat erityispiirteensä, jotka vaikuttavat niin korkoon, lainan todelliseen hintaan kuin takaisinmaksuehtoihinkin.

Suurimmalla osalla lainaa hakevista ensimmäinen kriteeri lainalle on luonnollisesti edullinen korko. Korko onkin tärkeä kriteeri, mutta edullisin laina ei kuitenkaan aina ole se paras vaihtohtoehto. Hyvä lainatarjous rippuu hakijan omasta taloudellisesta tilanteesta.
Mikäli kuukausitulot jäävät mataliksi, lainan kokonaishintaa tärkeämmäksi tekijäksi saattavat nousta pienet takaisinmaksuerät. Myös mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin tai lisälainan nostamiseen kesken sopimuskauden voivat olla oleellisia kriteereitä lainatuotetta valittaessa.

Taloudellisten seikkojen lisäksi lainaa otettaessa on paljon muutakin pohdittavaa. Monelle on tärkeää, että luoton saa ilman takaajia. Asunnon tai kesämökin vakuudeksi laittaminen kulutusluottoa varten ei sekään tunnu houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Hyvä lainatarjous on siis muutakin kuin pelkkä korkoprosentti. Siksi kulutusluottoa otettaessa täytyy korkojen lisäksi tutustua huolella lainaehtoihin – punnita, mitä tarvitsee ja mitä kukin palvelu maksaa. Muutokset lainan takaisinmaksussa kesken sopimuskauden ovat harvemmin ilmaisia.

Paras lainatarjous löytyy vertailemalla

Markkinoilla on tänä päivänä lukuisia lainaa tarjoavia pankkeja ja luotonmyöntäjiä. Rahoituslaitosten lisääntyminen on ollut kuluttajien kannalta edullista, sillä kasvava kilpailu on laskenut korkoja. Korkoja kannattaa kuitenkin yhä vertailla, sillä erot voivat edelleen olla suuria.

Helpoin tapa kilpailuttaa laina on netin lainanvertailupalvelun kautta. Laina-apteekki.fi -palvelu kilpailuttaa lainat yli 20 eri pankilla ja rahoituslaitoksella täysin ilmaiseksi. Kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään.

Näin löydät parhaat lainatarjoukset netistä:

 1. Mene lainalaskuriin.
  Laskurin löydät Laina-apteekki.fi -sivuilta.
 2. Valitse lainasumma.
  Laina-aikaa muuttamalla pystyt säätämään kuukausittaisen maksuerän suuruutta.
 3. Täytä hakemustiedot.
  Merkitse hakemukseen tarkkaan kaikki tulot ja velat sekä varmista, että sinulla on kaikki tositteet tallella, mikäli pankki haluaa ne myöhemmin nähdä.
 4. Lähteä hakemus.
  Siirryt automaattisesti omalle sivullesi, josta löydät kilpailutetut lainatarjouksesi.
 5. Tutustu lainatarjouksiin.
  Tutustu lainaehtoihin ja varmista, että valitsemasi laina on takaisinmaksukykyysi sopiva. Erityistä huomiota tulee kiinnittää lainan todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan todellisen hinnan huomioiden viitekoron lisäksi myös marginaalikoron sekä lainan muut kulut.
 6. Hyväksy laina.
  Vasta lainatarjouksen hyväksyminen sitoo sinut lainan ottoon. Hyväksymisen jälkeen pankki tai rahoituslaitos siirtää rahat tilillesi. Parhaimmassa tapauksessa saat rahat tilillesi jo saman päivänä aikana.

Muista ennen lainatarjouksen hyväksymistä

Kulutusluottoihin turvaudutaan yleensä arjen yllättävissä tilanteissa. Jotta lainasta ei tule sinulle ongelma, sinun täytyy rehellisesti punnita oma takaisinmaksukykysi. Hyvältäkin kuulostava lainatarjous voi olla kannaltasi huono, jos sen lyhentämiseen ei ole rahaa. Lainan lyhentämisen jälkeen rahaa tulee jäädä myös normaaliin elämiseen: asumiseen, ruokaan, vaatteisiin ja harrastuksiin. Mikäli näin ei ole, lainaa ei kannata ottaa.