Vinkkejä lainanhakuun - Laina-Apteekki

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Laina-Apteekin Asiakaspalvelu auttaa arkisin 09-16 chatissa.

VINKKEJÄ LAINANHAKUUN

Seuraavassa käymme läpi muutamia seikkoja, jotka voivat merkittävästi lisätä mahdollisuuksiasi saada lainaa ja jotka sinun siksi kannattaa ottaa huomioon valmistautuessasi lainanhakuun.YHDISTÄ LAINOJA – MAKSA VANHAT LUOTOT POIS JA SÄÄSTÄ KORKOKULUISSA

Onko sinulla jo useampia pieniä mutta kenties kalliita lainoja? Sen sijaan, että haet taloutesi tasapainottamiseksi jälleen uutta pientä lainaa, sinun kannattaa mieluummin hakea isompi ja siksi usein edullisempi laina, jolla saat vanhat lainasi maksettua pois ja samalla pienennettyä kuukausittaisia korkokustannuksiasi. Kohtuullistamalla lainakulusi et ehkä tarvitsekaan enää lainkaan lisää lainaa!


HANKI YHTEISHAKIJA – HAE LAINAA YHDESSÄ TOISEN HENKILÖN KANSSA

Mahdollisuutesi saada lainaa kohenevat merkittävästi, jos haet sitä yhdessä jonkun toisen kanssa. Rinnakkaishakijan merkitys korostuu etenkin suuria lainasummia haettaessa. Luotonmyöntäjät harkitsevat luottopäätöstä tehdessään hakijan taloudellisia edellytyksiä suhteessa myönnettävään lainaan. Useampi hakija tarkoittaa usein myös parempaa lainanmaksukykyä. Rinnakkaishakijan ansiosta luottopäätös on pankille helpompi ja se voi myös olla valmis tarjoamaan lainalle paremman koron ja muut ehdot.

Yhteishakija on yleisimmin avio- tai avopuoliso tai muuten samassa taloudessa asuva henkilö. Voit toki hakea lainaa yhdessä myös esimerkiksi vanhempasi kanssa, kunhan olet itsekin täysi-ikäinen. Rinnakkaishakijasta voi olla ratkaisevaa hyötyä etenkin, jos omat tulosi ovat pienehköt tai vaihtelevat tai kun haet isoa, esimerkiksi yli 10000 euron lainaa.

Rinnakkaishakijan on tärkeää olla tietoinen siitä, että myös hän on vastuussa lainasta. Mikäli päähakija joutuisi vaikeuksiin eikä jostain syystä voisi maksaa lainaansa takaisin, saa rinnakkaishakija varautua ottamaan lainan takaisinmaksun hoitaakseen. Rinnakkaishakija sitoutuu vastaamaan koko lainasummasta, ei vain sen puolikkaasta. Huomaathan, että pelkkä lainatarjousten hakeminen ei koskaan velvoita rinnakkaishakijaa sen enempää kuin päähakijaakaan. Lopullinen sitoutuminen tapahtuu vasta siinä vaiheessa, jos valittu lainasopimus allekirjoitetaan. Tällöin sekä pää- että rinnakkaishakija allekirjoittavat sopimuksen kumpikin henkilökohtaisesti.


YHDISTÄ LAINAT RINNAKKAISHAKIJAN KANSSA

Yhdistämislainassa on usein kyse suurehkosta summasta, joka on pankillekin merkittävä uusi luottopäätös. Yhteishakijan kanssa mahdollisuutesi saada lainojen yhdistämiseen tarvittava lainasumma voi parantua huomattavasti. Jos löydät lainallesi rinnakkaishakijan, lainanmyöntäjä huomioi teidän molempien tulot, mikä helpottaa lainansaantia.

Jos päätät yhdistää lainasi rinnakkaishakijan kanssa, valitse hakemuksessasi lainan syyksi lainojen yhdistäminen ja hae lainasummaa, joka kattaa vanhat lainat ja mahdolliset muut lainatarpeesi. Rinnakkaishakijan lisäämiseksi valitse siitä kysyttäessä ”Kyllä, haluan lisätä rinnakkaishakijan”. Täytä tällöin myös kaikki pyydetyt rinnakkaishakijan tiedot.


Muita hyödyllisiä vinkkejä: